Astroloji Nedir?

Astroloji gökyüzündeki hareketler ile yeryüzündeki olayların, koşulların ve durumların bağlantısını araştıran bilimdir. Bir kişinin kim olduğunu, nereden gelip nereye gitmesi gerektiğini anlatan ve mükemmel işleyen matematik döngüsü üzerine kurulmuş bir alandır. Her doğum haritası aynı parmak izimiz gibi kendine hastır. Haritamız bize potansiyellerimizi, ilerlememiz gereken alanları, zorlanacağımız noktaları ve yaşam amacımızı anlatır. Bu anlayışla özgür irademizi nasıl kullandığımız da hayatımızın yönünü belirler. Çünkü insanın karakteri kaderidir. Doğum haritası, doğum yerinden gözlemlenebilen, yer merkezli gezegenleri, ışıkları, asteroitleri ve sabit yıldızları gösteren çizimdir. İngilizcesi natal chart’tır.

Doğum Haritamız Ne Gibi Bilgiler Verir?

Astrolojinin bir bireye sağlayacağı en önemli yarar kendini tanımasıdır. Bir astrolojik haritada kişiliğimizi, nasıl iletişim kurduğumuzu, zayıf ve güçlü yanlarımızı, korkularımızı, yaşam derslerimizi ve izlememiz gereken yolu görürüz. Aynı zamanda çevresel faktörleri de bir haritadan okuruz. Hayatımızda nasıl kişiler ve durumlarla karşılaşacağız, annemiz, babamız, kardeşimiz, eşimiz, arkadaşlarımız nasıl kişiler, mesleki yeteneklerimiz, hastalık potansiyelimiz. Bunların hepsi doğum haritamızın bize anlattıklarıdır.

Doğum Haritasında Öngörü Nasıl Yapılır?

Astroloji sadece kendimizi tanımanın dışında öngörülere de yer veren bir bilimdir. Doğum haritasının temel dinamiklerini iyi anladıktan sonra mevcut gökyüzü haritası (transit) ile ilişkisine bakarak olası konuları ve durumları belirleriz. Öngörü için sadece transitler değil, ilerletilmiş haritalar ve tutulmalar da kullanılır. 

0 Yorum

Yorum Ekle