2021 Satürn Uranüs Etkileşimi

Merhaba sevgili Falever okuyucuları ve astroloji severler. Bu yıl ikinci defa yakınlaşacak olan Satürn ve Uranüs etkilerini göstermeye başladı. Bu iki gezegen de yavaş hareket etmeleri sebebiyle bu tarz etkileri yaklaşık bir ay, kırkbeş gün kadar sürmekte. Bu ikili arasındaki etkileşim ortalama 21-22 yılda bir gerçekleştiği için hem dünya üzerinde hem de bireysel hayatlarımızda devrim niteliğinde oldukça önemli etkiler barındırır. Şimdi bu iki gezegen etkileşimine geçmeden önce tek tek ifade ettikleri konuları ele alalım sonrasında da tarihte bu etkileşim sırasında nelerle karşılaşılmış bunlara bakalım istiyorum.

Satürn astrolojide büyük kötücül gezegen diye adlandırdığımız ama aslında sorumluluk aldırıp öğrenilmesi gereken konuyu öğretmeden peşimizi bırakmayan bir başöğretmendir ve otoriteyi, sistemleri, kısıtlamaları ifade eder. Uranüs ise; ani olaylar, şok etkisi yaratan beklenmedik durumlar, teknoloji, devri, isyan gibi konuları sembolize eder. Satürn geleneksel olanı, topluma ait olanı, sınırları temsil ederken Uranüs’ün doğasında aykırılık, sınırlardan kurtulmak ve özgürleşmek vardır. Gördüğünüz gibi birbiriyle zıt durumları ifade eden iki gezegenin etkileşimi söz konusu. Dolayısıyla ifade ettikleri konulardan özellikle depremler, siyasi konulardaki beklenmedik olaylar ve teknoloji alanındaki gelişmeler Satürn Uranüs etkileşimi döneminde gündemimize oturacak olayları karşımıza çıkarır. 

Tarihte Satürn Uranüs Etkileşimleri

Tarihsel döngülere baktığımızda Satürn Uranüs etkileşimlerinde yaşanılan olaylar bu etkinin ne getireceği yönünde aslında bizlere fikir edinmemizde kolaylık sağlıyor. Mesela; 1976 yılında gerçekleşen Satürn Uranüs etkileşiminde Guatemala’da 7,5 şiddetinde meydana gelen depremde 23 bine yakın kişi hayatını ne yazık ki kaybetti. Yine teknoloji alanında Apple bu etkileşim sırasında kuruluyor. Kıbrıs’ta ilk defa seçim yapılıyor bu da siyasi arenadaki devrim niteliğindeki gelişmeyi bizlere gösteriyor. Yine 1999 yılında Satürn Uranüs etkileşimi tekrar karşımıza çıkıyor. Bu dönemde de hepimizin acı şekilde deneyimlediği Marmara Depremi damgasını vuran olaylardan. Siyasi anlamda Putin’in sahneye çıkışı  ve Deniz Baykal’ın istifası önemli olaylardan. Finansal anlamda Euro Avrupa genelinde kullanılmaya başlanan tek para birimi oluyor. Gördüğümüz gibi tarihte Satürn Uranüs etkileşimleri siyasi, teknoloji alanlarında beklenmedik olayları yaşatırken damgasını vuran depremleri de karşımıza çıkarıyor. Ve yine aynı alanlarda etki yaratması muhtemel bir Satürn Uranüs etkileşimi ile karşı karşıyayız. Temmuz ayına kadar etkisini sürdürecek bu döngüde bahsettiğimiz konularda ani, yıkıcı, şok edici değişim ve dönüşümlerin gündemimizde olması kuvvetle muhtemel. Ocak ayında ilk etkileşimleri başlayan bu ikilinin yarattığı değişimlere baktığımızda yine ABD’deki lider değişiminin, Yeni Zelanda’da yaşanılan depremlerin, kripto paralar ile ilgili yaşanılan gündemlerin karşımıza çıktığını görüyoruz.

Bu Yıl İkincisini Yaşayacağımız Satürn Uranüs Döngüsünde Neler Olacak?

İlişkilerde ani kopuşlar, ayrılıklar, özgürlükle ilgi yeni kararlar alınması söz konusu olabilir. Daha çok gelecek vaad etmeyen konuların ani kararlarla bitişi gündeme gelebilir.

Yine finansal konularda eski düzenin etkisini yitirmeye başladığı yeni düzenlemelerin gündeme geldiği konularla karşılaşmamız söz konusu.

Tabi her ne kadar olmasını istemesek de deprem riskinin de karşımıza çıkması muhtemel konulardan. 

Kısaca; eski ile yeninin çatıştığı, isyanların gündeme geldiği, alışılmış düzenlerin ani şekilde değişmesi siyasi arenadaki şok edici gelişmeler, finansal düzen değişimleri, depremler Temmuz ayına kadar gündemimizde kendisini gösterecek konulardan. 

Satürn Uranüs etkileşiminin bireysel olarak sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek isterseniz sitemizdeki astrologlarımızdan tek soru danışmanlığındaki ‘diğer’ seçeneği ile danışmanlık alabilirsiniz. Süreci sağlıkla ve uyum içinde geçirebilmemiz dileğiyle…  Sevgiler…

 

0 Yorum

Yorum Ekle