Tarot ve Elementler İlişkisi

Merhaba. Bu gün sizlere elementler ve tarot ilişkisinden bahsedeceğim. Bilindiği gibi evrende hava, ateş, su ve toprak olmak üzere 4 ana element mevcut. Bu elementler cinsiyet vs gibi farklılıklar gözetmeksizin herkeste bulunur. Aslında hem beden sağlığı hem de mental sağlık açısından  istenen elbette bu elementlerin dengeli seviyede olmasıdır.  Fakat kimde ne kadar bulunduğu o kişinin doğum tarihi, doğum yeri ve doğum saati ile bilinmektedir. Merak etmeyin bir elementin kişide az yada fazla olması o elementin temsil ettiği konularda kişinin hayatı boyunca sorunlar yaşayacağı anlamına gelmiyor. Element seviyesini bazı ufak dokunuşlarla dengelemek mümkün.  Daha sonraki yazılarda bu konuyu da ele alacağız. Şimdi bu elementlerin tarot kartlarıyla bağlantılarına bakalım.

ATEŞ ELEMENTİ

Ateş elementi  Koç, Aslan ve Yay burçlarından oluşur.  Harekete geçmeyi, eylemi temsil eder, erildir. Ateş elementinin özelliklerine baktığımızda; hevesli, enerjik, spontane, yaratıcı, kendine güvenen, yaşama gücüne sahip, cesur, iradeli, iyimser, egemen, dominant, heyecanlı, enerjik, sıcak, bağımsız kalmayı seven, geleceğe dönük, umut besleyen, vizyon sahibi, maceracı, lider, kendini harekete geçirebilen, sabırsız, inisiyatifi ele alabilen, inatçı, atak, risk alabilen, agresif, iddialı özellikler taşır. Ateş elementi burçları, peşine düştükleri herhangi bir şeyde kazanmaktan ve en iyi olmaktan hoşlanırlar. Agresif mizaçları onları kocaman bir ego haline getirir. Onları kazanmaktan daha fazla uyaran bir şey olmadığı gibi kaybetmekten de daha depresif yapan bir şey yoktur.

Ateş Elementinin Fazla ve Az Olması Nasıl Etkiler Yaratır ?

Bu elementinin az olması kendini ifade etmekte zorluk, kötümserlik, motivasyon ve enerji eksikliği, özgüven ve harekete geçememe sorunları olarak karşımıza çıkar. Fazla olması ise aşırı güven, egoizm, aşırılara kaçma hali, küstahlık, fazla risk alma gibi sorunlar olarak hayatımızda varlığını gösterir.

Tarotun küçük arkanadaki değnek serisi Ateş elementini simgeler.  Dolayısıyla değnek serisi fazla olan bir tarot açılımında kişinin hayatında Ateş elementi kavramlarının yoğun etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Büyük Arkanadaki İmparator kartı Koç, Güç kartı Aslan ve Denge kartı ise Yay burcunu simgeler.

TOPRAK ELEMENTİ

Toprak elementi Boğa, Başak, Oğlak burçlarından oluşur, dişildir. Toprak elementi özelliklerine baktığımızda; ayaklan yere basan, gerçekçi, maddenin farkında, verimli, sabırlı, dayanıklı, üretken, güvenliğini düşünen, ekonomik, pratik, hünerli, somut şeylere değer veren, durağan ve telaşsız, harekete geçmekte zorlanan, detaycı, ortaya gözle görülür şeyler koyan, tutucu, güvenilir, tutarlı olmak gibi özellikler taşır. Olayları kontrol etme ve bunu sürdürebilme gayretindedirler. Kendilerini güvende hissetmek onlar için çok önemlidir.

Toprak Elementinin Fazla ve Az  Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Bu elementin az olması tutarsız, dağınık, organize olamayan, pratiklikten uzak  ve bağlanamayan özellik olarak karşımıza çıkarken fazlalığı ise maddi çıkarlara düşkünlük, tutuculuk, yeniliğe kapalı, fazla mükemmeliyetçi ve eleştirel kişilik olarak karşımıza çıkar. 

Tarotta para (tılsım) serisi toprak elementini simgeler. Açılımda para serisinin fazla olması artık verim alma döneminin geldiğini, toprak elementinin konularıyla ilgili daha somut olaylar akışı içinde olunduğunu gösterir. Aziz kartı Boğa, Ermiş kartı Başak, Şeytan kartı Oğlak burcunu temsil eder.

HAVA ELEMENTİ

Hava elementi İkizler, Terazi, Kova burçlarından oluşur, erildir. Düşünceyi simgeler. Entelektüel, iletişimci, iş birliğine eğilimli, objektif ve mantıklı, zihinselliği öne çıkaran, ilişkilere önem veren, mesafeli, algılaması güçlü, meraklı, özgürlükçü, soyut, rasyonel, başkalarıyla fikir alışverişinde bulunan özellikler taşır.

Hava Elementinin Fazla ve Az Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Hava elementinin azlığı ilişki kurmada zorlanma, kendini sözlü ifade edememe, kavrama ve algılama sorunları yaratırken fazla olması da sürekli fikir üretmekten gerçekleştirmeye fırsat bulamama, gerçeklikten uzak ütopik fikirler, ilişkilerde sınır çizememe, havailik ve alaycı bir yapı olarak karşımıza çıkar.

Tarotun kılıç serisi hava elementini  simgeler. Demek ki herhangi bir açılımda yada sorulan soruda kılıç serisi fazlalığı bize hava elementinin temsil ettiği konuları, karakterleri ve daha çok zihinsel olayları aktarır. Aşıklar kartı İkizler, Yıldız kartı Kova ve Adalet kartı Terazi burcunu temsil eder.

SU ELEMENTİ

Su elementi Yengeç, Akrep, Balık burçlarından oluşur, dişildir. Sezgisel ve duygusaldır. Duyarlılık, karşısındakiyle duygu bağı kurma, karşısındakini düşünme, gizemlilik, edilgenlik ve uyumluluk, sübjektiflik, his zenginliği, fedakârlık, etkiye açık olmak, irrasyonellik, romantizm, hayalcilik ve fantezilere dönük olma gibi özellikler taşır.

Su Elementinin Fazla ve Az Olması Nasıl Etkiler Yaratır?

Su elementinin eksikliği duygusal boşluk, sezgilerine güvenip onları kullanamama, hayal gücü yoksunluğu olarak kendini gösterirken fazla olması da kendini feda etmeye eğilimli, küskün, alıngan, hayal dünyasında yaşayan kişilik olarak karşımıza çıkar.

Tarotun kupa serisi su grubunu temsil eder. Daha çok kupa serisinin yoğun olduğu açılımlarda su grubunun temsil ettiği konular, bu özelliklere sahip kişiler, duygusallık temaları ön plandadır. Savaş arabası Yengeç, Ölüm kartı Akrep ve Ay kartı Balık burcunu simgeler.

 

0 Yorum

Yorum Ekle