Satürn Retrosu

Merhaba Sevgili Falever okuyucuları;

24.05.2021 tarihinde gerçekleşecek olan satürn retrosu etkileri nelerdir haydi hep birlikte göz atalım.

Öncelikle 13 drc de kova burcunda gerçekleşecek olan satürn retrosu  2021 yılının 4,5  aylık bir sürecini etkileyecek ama hangi konularda? İlk olarak kova burcunu  sonra satürnü tanıyalım ki bu retroyu daha iyi anlayabilelim…

Kova burcu bireyselliğin geliştirilmesi ile ilgilidir yani ilke hedefi aslında kendi bireyselliği ve özgünlüğünü gerçekleştirmektir. Aynı zamanda  Kova toplumu anlatır. Kendi bireyselliği ile toplum beklentileri arasındaki ilişkiyi anlatır ve her zaman toplum önceliklidir. Kova burcunun kaynağı dehası ve inatçılığıdır. Herkesten farklı konularda düşünmeyi ve uygulamayı sever. Tek stratejisi taviz vermeden kişisel özgürlüğünü ve bireyliğini korumaktır. Kimse onunla aynı fikirde olmasa bile seçimlerinin aynı olduğundan emindir. Kendisine doğru uzanmış, söylenmiş bütün suçlayıcı parmaklara ve sözlere karşı inatçılığı ile karşı koyar. Aslında bu inatçılık kovanın gölge yanıdır. Diğer gölge yanı ise isyancı olmasıdır. Öğrenmesi gereken gerçek gereksinimleri ve dünyadaki gerçek amacını belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyalleşme uğruna bireyliğinden taviz vermeden kendini ifade etmektir. Çevreye verilen beklenen normal tepkilerden ve  normal büyüme modellerinden saparak buluşlara götüren dürtüler orjinal ve bağımsız ifade biçimleri geliştirmektir. Kova kişisi kendini  diğer insanlardan farklı kılan eşsizliğe ulaşma ihtiyacıdır. Bu nedenle gelenek dışı davranış biçimleri, özgürlük arayışı, yaratıcı ilhamlar, deneyim arzusu ve kısıtlanmamış ifadeler görülür. 

 Satürne baktığımızda temel fonksiyonu öz disiplin, kendini kontrol etme, kendini gerçekleştirme, kendi hayatının sorumluluğunu üstlenme ve şekil verme olduğunu görüyoruz. Satürnün amacı  yalnız kendine güvenme/dayanma, disiplin, gerçekçi ve yapıcı düşünce gerektiren şekil veren süreçler içinde olmaktır. Yapıcı formüle etme ve yaşama gerçekçi ve uygulanabilir bir yaklaşım geliştirme ihtiyacı içindedir. Satürn plan yapmayı sever, hedefe odaklanır, ekonomik ve verimli davranmayı sever. Kontrol etmeyi ve yönetmeyi sever. Bunlar içinde gerekli sınırları çizer. Ciddi, sorumlu ve kararlı olur. Kısıtlar zorlar. Tüm bunların kişinin benlik duygusuna katkısı büyüktür. Farkına varılan doğuştan gelen özellikler ve bu özelliklerin gerçekleştirilmesi bir bakıma kişinin hayat yolunu veya kaderini seçmesine ve gerçekleştirmesine yardım eder. Yapıcı özellikleri, kendine güven, öz disiplin, ciddiyet, derinlik, sabır,  temkinli olmak, güvenirlilik, organize etmek, en önemlisi kusursuzluktur. Tasarlamak, ağırbaşlılık, çalışkanlık, dikkatli ve dakik olmak, kendine hakim olmak, görev bilincine sahip olmak, dayanıklılık, analitik ve metodik olmak en önemli özellikleridir. Bunun yanı sıra satürnün gölge yanlarına baktığımızda kuşkuculuk,  vesvese, karamsarlık, melankoli, bunalım, kadercilik, inatçılık, utangaçlık, sinirlilik, sabit fikirlilik, kendini baskılamak, cimrilik, yetersizlik hissi, ve aşırı maddeci olma  gibi halleri söyleyebiliriz. Satürnün en önemli fonksiyonu ‘’İnsan kendi hayatının otoritesi olmasını talep etmesidir’’ yaşamda kendini gerçekleştirmek ancak iç dünyana uygun bir dış dünya oluşturmana bağlıdır der satürn.

Kişisel olarak haritalarımızda hangi evde olursa olsun 24 Mayıs kova satürn retrosu döneminde İLİŞKİ, İŞ, ÇOCUK, AİLE, PARA, EKONOMİ, ADALET, HASTALIKLAR ortak konularımız. İlişkilerde yanlış giden durum var ise fazla fedakarlık yapılıyorsa fedakarlık yapan tarafın daha fazla kendini ezdirmemesi, iş ile ilgili iş yerindeki astlarla üstlerle olan durumlar arasında is arkadaşları arasındaki iş bölümlerinin düzenlenmesi, kafa dağınıklıkları ve sorumluluklarımızı yerine getirememe, aile arasındaki büyüklerimizle oluşan (çünkü satürn yaşlıları yaşça büyükleri temsil eder anne baba dede büyükanne gibi)  maddi veya manevi sıkıntılar gündemde olabilir. Pandemi sürecinde para ile ilgili hepimiz sorunlar yaşadık. Retro dönemi  yine bu zorlukları sorgulama süreci getirecek bizlere.  Eğitim konusu  zaten en önemlisi bu yaklaşık 2 dönemdir birebir eğitim alamayan çocuklarımız veya bizler çok eksik kaldık. Gerçi yaşadığımız dönem kova dönemi online eğitimi destekliyor ama tabi bizim bu duruma alışmamız uzun bir süreç alır, bir kaç sezon geçtikten sonra ancak bizler alışıp sonra da çocuklarımızı alıştırırız bu duruma… Aksatılan eğitimler de bir hayat sınavı. Hastalıklar konusunda yaşanılan yoğun stres, pandemi süreci nedeniyle korkular, endişeler, evhamlar, yakınlarımızı kaybetmemiz, duygularımızı sağlıklı iafede edemeyişimiz  nedeniyle oluşan hastalıklar, işte bunlar bütün dünyayı etkileyen süreçler konular… Burada satürn 4,5 aylık zamanda bize nerde yanlış yapıyorum neyi farketmeliyim diye sorgulatacak, kısıtlayacak, engelleyecek, korkutacak, bizi içimize döndürecek ve dönüp bir yaşadıklarımıza bakacağız ve satürn  diyecek ki ‘sınırlarını çiz, alanına müdahale ettirme, sorumluluklarını al, disipline ol. Dikkatli davran, öz benliğini hatırla, kendine  dön kendini hatırla analitik davran, kendini yeniden inşaa et ‘… Kova burcunun özellikleriyle  bireyselliğimizden ödün vermeden nasıl  toplumla bir oluruz diye içimizdeki dahiyane gücümüzü ortaya çıkartmak istiyor. Satürn burada ailedeki baba yada işteki patronları da temsil ediyor. Onlarla aramızdaki oluşan gerginlikler ve sıkıntıları çözmek için de bilgelik tarafımızı (öz benliğimiz) harekete geçirmek istiyor. Bütün bu konuların farkında olmamız için bizi yer yer zorlayan kısıtlayan ama kendimizi bilerek yeniden yapılandırıp yolumuza devam etmemizi sağlayacak bir Satürn göreceğiz  bu dönemde. 

Gökyüzündeki enerjilerin 2020-2021 yılı içerisindeki zorlu süreçlerinden fazlasıyla etkilendik ve etkilenmeye de devam ediyoruz. Ama bu ilk satürn retosuyla başlayan yeni enerjiler, yeni oluşumlar bize kendimizi bilme yolculuğumuzda harikalar yaratacak. Her daim yaşadığımız bu gibi süreçlerde gezegenlerin hep olumlu yönlerini çalıştıralım. Çünkü ne kadar olumsuz düşünce yaşarsak o kadar kendimizi gerçekleştirmede gecikiriz. Sistem er geç bizi o yola iter.

Satürn döngüsü beni nasıl etkileyecek diye merak edenler astroloji tek soru danışmanlığı yada detaylı harita analizi danışmanlığına başvurabilirler.  Bireysel bilgi almak ve yaşayacaklarının farkında ilerlemek bizleri daha iyi hissettirir. 

Hepinize güzel, bol farkındalıklı, bilgili, enerjili günler dilerim. Sevgiler 

 

0 Yorum

Yorum Ekle